קיימות במחלבות שטראוס ויטבתה
טיפול בשפכים
כחלק מתפיסת הקיימות של יטבתה, הרפתות שלנו עומדות בסטנדרט גבוה של טיפול
בשפכים, ועושות שימוש חוזר במים לאחר ניקיונם וסינונם. זאת במטרה לחסוך במים שכל כך
חיוניים בערבה.
כחלק מתפיסת הקיימות ברפתות יטבתה, החלטנו לטפל בנושאים שונים הנוגעים באיכות הסביבה ובין השאר, זה כולל גם את הטיפול במי השפכים ברפת.
מה קרה עד היום
כשהפרות במרבץ אנחנו מקלטרים את הקרקע, וכך הופכים אותה ליבשה, אוורירית ונעימה יותר עבורן, ובמקביל, גם נותנים מענה לסוגיית השפכים. אולם, בעוד שלשפכים במרבץ יש לנו פתרון, במכון החליבה, בו הן נמצאות כ-10% מהזמן, עד לשנים האחרונות לא סיפקנו פתרון יעיל וטוב מספיק.
אז מה עשינו
מתוך הרצון להשתפר ולהפוך לטובים יותר, וכן לוודא שרפתות יטבתה ימזערו, ככל הניתן, את הזיהום הסביבתי שנוצר בעקבות אותם השפכים שנוצרים ברפת, כל רפת דאגה לפתרון קצה שמטפל במי השפכים, וכך תורם לאיכות הסביבה. השאיפה שלנו, שכבר קורית בחלק מהרפתות, היא למחזר את המים בתוך הרפת עצמה, ולעשות שימוש בצואה היבשה למטרות קומפוסט.
איך זה עובד בפועל
בכל אחת מהרפתות שלנו ישנו פתרון קצה לבעיית השפכים. אותו פתרון הוא בעצם בריכות, שסופגות אליהן את השפכים ובהן נמצאים מסננים מתקדמים שמפרידים את השפכים למוצקים ונוזלים. המוצקים הופכים לקומפוסט – דישון טבעי ואיכותי לחקלאות, ואילו הנוזלים מוזרמים למט"ש האזורי (מתקן לטיהור שפכים).
ומה בעתיד
כבר היום, בחלק מהרפתות ישנם מתקני מט"ש למי השפכים שנוצרים ברפת, שמטפלים במים בצורה איכותית, ומאפשרים לעשות בנוזלים שימוש חוזר. בראייתנו, המתקנים הללו חשובים בערבה כפליים, היות והאזור כולו לא משופע במים, וכל חיסכון בהם מיטיב מאוד עם הסביבה כולה.
אנחנו שואפים להגיע למצב בו בכל רפת יהיה מתקן פנימי לטיהור שפכים, שימחזר את המים בתוך הרפת עצמה, ויוביל לחיסכון אדיר במים.
נשמח שתתרשמו בעצמכם
בביקור ברפתות שלנו
השאירו פרטים ונחזור אליכם
לתיאום הגעה*