מעבר לתפריט תחתון

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור

מפה הכל התחיל...

הסיפור שלנו מתחיל בשני הורים שעלו מגרמניה, שתי פרות, קצפת עם תותים, ילד וילדה. זה קרה בשנת 1936, כשהילדה וד"ר ריכרד שטראוס עלו לישראל והשתקעו בנהריה. אז, היו בה כמה צריפים, כולם נבנו סביב נהר הגעתון שעבר לאורכה, ומגדל מים שהוקם בה כעשור לפני. הזוג הצעיר חלב את הפרות וטיפח גינת ירק קטנה. הילדה הכינה קצפת מעודפי החלב והניחה אותה על תותים שליקטה בשדה ליד הבית. עד מהרה, התפרסם מעדן התותים של הילדה בכל אזור הצפון והיא החלה לשווקו בעזרת ריכרד. התשוקה האמתית למזון ורוח היזמות של הזוג, הביאו להקמת מחלבת שטראוס בנהריה בשנת 1939.

מאז, הרבה חלב נחלב, ענף החלב בארץ עלה שלב והמהפכה התעשייתית, ותעשיית המזון בפרט, יצרו שינוי אדיר עבור אנשים בעולם כולו. ממצב של מחסור במקומות רבים בעולם, תלות בעונתיות, בשטחי גידול ובכסף רב, היא הפכה את המזון לנגיש במחיר שווה לכל נפש.

ואת התפקיד הזה היא ביצעה מצוין.

אבל, עם השנים היו אילוצים שגרמו לה להתרחק מהדרך הבסיסית, המסורתית, של יצור המזון. כדי שהמזון יחזיק במשך זמן התעשייה פיתחה חומרים משמרים, והוסיפה משפרי טעם למזונות שהלכו ואיבדו מטעמם המקורי והבסיסי ביותר.

עם השנים החברה שלנו גדלה, והתחלנו לייצר מזון שמגיע למיליוני אנשים מדיי יום. המוצרים שאנו מייצרים נמצאים בכל בית, על כל שולחן ובכל ארוחה. לכן הבנו, שיש לנו אחריות להשתפר ולהחזיר את האוכל קרוב ככל הניתן לטעמים הטבעיים של חומרי הגלם המרכיבים אותו. להפוך אותו לפחות מעובד. לכזה שכל אחד מאיתנו היה בוחר להכין במטבח הפרטי שלו. אנחנו גם רוצים שכולם ידעו מה הם חומרי הגלם שנמצאים במוצרים שלנו, מה עבר עליהם בדרך, למה בחרנו להכניס דווקא אותם. שידעו לקרוא את רשימת הרכיבים. שיכירו את החקלאים, את הרפתות ואת הרפתנים. ואנחנו מאמינים שהידיעה הזו, והשקיפות הזו, תייצר את אותו האמון שכל כך חשוב לנו לבסס.

אנו במחלבה יודעים, שהכל מתחיל בפרה וביחס של הרפתן ושלנו אליה. בדרך שבה מטפלים בה, מאכילים אותה, מגדלים אותה. עד היום, קיבלנו את החלב מהרפתות והשארנו את הנעשה ברפת לרפתנים. אבל בשנים האחרונות הבנו, שכדי לשפר את החלב ולהפוך אותו לאיכותי אפילו יותר, חשוב שנסתכל על כל שרשרת הערך.

האחריות שלנו מתחילה ברפת, ונמשכת כל הדרך עד למדף בסופר. לא מהרגע שהחלב הגיע למפעל, אלא עוד הרבה לפני – עוד מהמזון שהפרות אוכלות ומסביבת המחיה שלהן. אנחנו רוצים לדעת שהן חיו חיים טובים ככל האפשר ומסתכלים כל הזמן על מה אפשר לעשות כדי להשתפר וללכת קדימה.

כי בעינינו, האוכל הקולינרי והטעים ביותר, הוא האוכל הכי פשוט שיש, ולכן חומרי הגלם צריכים להיות מצוינים.

קיבלנו החלטה להכניס בעתיד הקרוב גידול פירות מקומי אל קו המוצרים שלנו. הבנו דבר פשוט – כשנעבוד עם חקלאים מקומיים נקבל את הפירות והירקות הטריים ביותר שיש. נוכל ללוות את הגידול, ולבחור את הזנים הטובים ביותר. ומכאן, ברור שגם המוצר הסופי יהיה טעים יותר. זו גם הסיבה שהכנסנו לצוות שף, אגרונום וגסטרונומית. הבנו, שכשמייצרים אוכל צריך לבשל אותו, ולא לרקוח אותו בתנאי מעבדה.

בשנים הקרובות אנחנו נמשיך לעשות צעדים כדי לחזור לבשל את האוכל שלנו, להתרגש ממנו כמו פעם, אז, כשהדברים היו פשוטים יותר. נמשיך להשקיע ולתמוך בחקלאות המקומית, הישראלית, כי אנחנו מאמינים בה ובהצלחה שלה. נמשיך להוריד מרשימת הרכיבים, להפחית את כמויות הסוכר, לעבד את המוצרים שלנו פחות ולהגיש לכם את האוכל הטוב, האיכותי, הטרי והטעים ביותר שאפשר.



אלי איצקין, מנכ"ל מחלבות שטראוס, עובד בחברה כבר עשרים שנה. השילוב בין האהבה לקולינריה ולאוכל, ובין תחושת השליחות להאכיל את ההמונים, הוא מה שמניע אותו. "אנחנו מאכילים את הילדים שלנו, את החברים שלהם, את המשפחות שלנו והשכנים שלנו. והשילוב בין הקולינריה שאני מאמין בה ובין המשימה שקיבלנו על עצמנו, הוא מה שמניע אותי ומחבר בין מה שאני עושה בעבודה, ובין דרך החיים שאני מאמין בה. הפנטזיה על אותה חווה קטנה ואורגנית שתאפשר לי לעשות את מה שאני מאמין בו אולי נעימה, אבל בסוף, כאן בשטראוס, אנחנו יכולים דרך שינויים קטנים ואיטיים, להשפיע על חייהם של מיליוני אנשים, ישראלים, שאוכלים את האוכל שלנו כל יום. ואני באמת מאמין שזו הדרך."

אנחנו במחלבות שטראוס גאים להוביל את אג'נדת הקיימות שלנו שבאה בחיבור ישיר ובהלימה מלאה לאסטרטגיית הקיימות של כל קבוצת שטראוס ולפעילות הקיימות הענפה בה.

פרטים נוספים בקרוב

צלם: חיים יוסף